YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Nyt madlaug på Borgmestergården

Mad er godt – og det kan være hyggeligt og afstressende at stå sammen i køkkenet, og sammen lave lækre og nye retter. Men hvor ofte får man mulighed for at træde tilbage i tiden og lave mad på et støbejernsbrændekomfur?

På Borgmestergården ønsker vi at etablere et Madlaug, der arbejder med  opskrifter, råvarer og madlavningsmetoder koncentreret omkring tidstypisk dansk mad fra 16-1700 tallet, set i forhold til Borgmestergårdens storhedstid som købmands- og borgmesterdomicil. Selvfølgelig kan 1800-tals mad også snige sig ind, særligt når tilberedningen sker på et brændekomfur.

Vi tilstræber, at madlauget ikke fristes til at anvende nutidige opskrifter eller hurtige løsninger af hensyn til autenticiteten i formidlingen af Borgmestergården som renæssancegård. Formidlingen er nemlig en stor del af Madlaugets formål, hvor interesserede gæster kan snuse, smage og høre mere om metoderne og brug af datidens ressourcer, råvarer og teknikker.

Vi tilbyder faglige kurser og møder med oplæring og idegenerering.

Madlaugets opgaver

Madlaugets primære opgave er at formidle og lave smagsprøver til gæsterne i forbindelse med ferieaktiviteter på Borgmestergåden, samt i højsæsonen, hvor man eksempelvis kan mødes (en-to) 1-2 gange om ugen og formidle madhistorie i Det Gule Køkken.

Informationseftermiddag

Er du vild med at lave mad, tale om mad og bruge traditionelle råvarer, så er kan du høre meget mere om det nye madlaug, når vi afholde informationseftermiddag:
Mandag den 20. februar kl. 17.00 på Tinghuset (Stendamsgade 9, Nyborg)
ALLE ER VELKOMNE!

Læs mere om frivillighed på Østfyns Museer

Reenactment af Erik Klipping og håndfæstningen af 1282. Foto: Emil Andresen 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om vores aktiviteter og udstillinger 

Du er blevet tilmeldt!