SMAG PÅ HISTORIEN
I det gule køkken bliver der jævnligt fyret op i brændekomfuret. Så bliver her tilberedt gamle retter, bagt vafler eller pandekager eller brygget kaffe på gammeldags vis. Når der er gang i køkkenet, er der altid smagsprøver til de nysgerrige.
Mad over brændekomfur
I det gule køkken laves der mad på gammeldags vis. Med brænde tændes der op i brændekomfuret. Her kan bådes steges, bages og koges. Ved at tilføje eller fjerne ringe på komfuret, kan man justere varmen.
For bare hundred år siden var det på sådan et komfur, at man lavede mad i mange køkkener i Danmark. Det er en af grundene til, at retterne, som man serverede dengang, er nogle andre end nutidens.
Duft til urtehaven
Udenfor i det smukke gårdmiljø vedligeholder en frivillig gruppe en urtehave med nogle af de krydderurter, som har givet smag til mad og drikke i fortidens Nyborg.
Stik næsen ned til urterne og mærk de både velkendte og fremmede dufte.