YOUR CART

Ingen varer i kurven.

MADHISTORISK BYVANDRING MED FROKOST 

Kom med på historisk byvandring ad Rigets Hovedstrøg og nyd en lækker frokost på Restaurant Remisen.

Sammen med Restaurant Remisen tilbyder Nyborg Slot en unik tur gennem Nyborgs historie med fokus på mad. Vi følger Rigets Hovedstrøg fra Landporten til Havnen og slutter af med en lækker frokost i selskabslokalet ved siden af Restaurant Remisen med inspiration fra historien.

På turen fortæller museumsinspektør Nicolai Knudsen fra Østfyns Museer om, hvordan fortidens råvarer kom til det historiske Nyborg. Især når Kongen var på Nyborg Slot, kom der store leverancer af kød, korn, frugt, grønt, øl, salt, fisk og krydderier til byen. Kød og korn blev bragt til byen gennem Landporten, mens sild, salt og krydderier ankom med skib til havnen.

Korn til kongens fadebur blev malet på Slotsmøllen, og på Torvet blev der handlet med lokale afgrøder og forarbejdede fødevarer. Hør om, hvad Kongen og byens almindelige borgere spiste i middelalderen og renæssancen, og nyd selv et lækkert måltid på med inspiration fra Nyborgs historie.

 

DET PRAKTISKE

Hvornår: Søndag den 3/9 kl. 11 (mødested: Landporten). Frokost kl. 12.30 ved Restaurant Remisen.

Pris: 249 pr. person. Prisen inkluderer rundvisning, frokost og øl (eller alkoholfrit alternativ).

Tilkøb: Gør som kongen og nyd et glas akvavit (Nyborg Akvavit – Dansk Eg) til frokosten. + 25 kr.

Tilmeldingsfrist: 1. september kl. 12

Tilmeld dig her (max 50 personer)

Arrangeret af Kongens Fadebur.

Reenactment af Erik Klipping og håndfæstningen af 1282. Foto: Emil Andresen 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om vores aktiviteter og udstillinger 

Du er blevet tilmeldt!