YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Gammelnordisk mad

 

Glæd jer til smagsprøver på klipfisk, grød og andre lækkerier

30. september – 2. oktober

Da Borgmestergården blev bygget som stor købmandsgård i 1601, lå Nyborg som havneby på den travle handelsrute mellem det europæiske fastland i syd og de kolde egne mod nord.

Den helt store handelsvare fra nord var tørret og saltet fisk, som i store mængder blev sejlet sydpå for at dække efterspørgslen på fisk i især fastetiden. Mod nord sendte man til gengæld korn og krydderier, som kunne supplere den sparsomme føde i Nordnorge, på Island og på Færøerne. Handlen mellem nord og syd var travl, og det har været en vigtig indtægtskilde – også for en købmand i Nyborg.

I anledning af Norden i Nyborg laver vi mad af fortidens handelsvarer på komfuret på Borgmestergården.

Glæd jer til smagsprøver på klipfisk, grød og andre lækkerier.

Arrangementet er en del af Norden i Nyborg.

Billede: Handel med fisk i middelalderen. Fra Olaus Magnus’ bog om det nordiske folk. Foto: Ole Friis, Østfyns Museer.

 


DET PRAKTISKE

Dato:
30. september – 2. oktober

Tid:
kl. 13-15 (alle tre dage)

Sted:
Borgmestergården, Slotsgade 11, 5800 Nyborg

Fri entré til Borgmestergården alle tre dage. Gratis smagsprøver.

 

Reenactment af Erik Klipping og håndfæstningen af 1282. Foto: Emil Andresen 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om vores aktiviteter og udstillinger 

Du er blevet tilmeldt!